Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Podsumowanie - POPŻ Podprogram 2018

Utworzono dnia 15.07.2019
Czcionka:

PODPROGRAM 2018 – efekty

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Masłowicach z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi im. Marka Edelmana realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 344 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 17 ton żywności;
  • 1032 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2018 dla 25 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztat edukacyjny (kulinarny) w ramach działań towarzyszących na temat „Zdrowo, smacznie i tanio”

 

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 14

W poprzednim tygodniu: 26

W tym miesiącu: 101

W poprzednim miesiącu: 91

Wszystkich: 32647

Zegar